torsdag 15 januari 2009


Nu är vi hemma igen.....


Efter flera härliga dagar på stranden i Varkala åkte vi till Bombay. Vi flög dit, egentligen hade vi planerat att ta tåget men ändrade oss för vi hade inte lust att göra den långa tågresan en gång till. I Bombay hade vi två dagar på oss att se oss omkring. Två dagar är inte mycket i en stor stad där det tar oändligt med tid att förflytta sig. Vi hyrde bil med chaufför båda dagarna och hann med några ställen. Första dagen trängde vi ihop oss i en liten bil och åkte i två timmar för att komma till centrum, där vi tittade på Gate of India, Hotell Taj Mahal, Cafe Leopold, Chopati beach och en moske som låg en bit ut i vattnet så man kan bara komma dit när det är ebb. Vägen ut till mosken var kantad av försäljare och tiggare. En inte helt angenäm upplevelse.


Att komma tillbaks till hotellet tog tre timmar i rusningstrafiken. Det var inte skönt att sitta fem i baksätet på denna lilla bil, så nästa dag bad vi om en större bil. Visst , det går bra sa mannen på hotellet men det kostar trehundra rupies mer. Ja , ja, sa vi, bara vi får fler platser att sitta på.


När bilen kom trodde vi inte att det var vår bil. Den större bilen visade sig vara en annan modell, aningen större än gårdagens, men inte med flera säten. Möjligtvis var baksätet tiocm bredare men efter ett par timmar där så var det grymt obekvämt.


Den här dagen åkte vi till en stor marknad där man kunde hitta allt möjligt, från frukt och grönsaker via kryddor och sidentyger till levande djur( kaniner, fåglar, möss, hundar, höns, råttor m.m) och till sist köttmarknaden. När vi var där kändes det bra att ha ätit näst intill helt vegetariskt under hela resan.


Morgonen därpå var det så dags att ta taxi till flygplatsen. Dit tog resan bara fem minuter för vi bodde verkligen nära flygplatsen, som otroligt nog ligger inne i staden. Så efter de obligatoriska kontrollerna av väskor, pass och passagerare var det tid att sätta sig på planet mot Helsingfors och sedan på nästa plan mot Köpenhamn. Efter arton timmars restid var vi hemma och även om jag inte direkt längtade hem, känns det alltid bra när man väl är hemma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar