onsdag 21 januari 2009

Maten

En stor del av resandet handlar om maten. Under 28 dagar åt vi mat som någon annan lagat till oss minst tre gånger om dagen. På menyn hos McDonalds i Pune stod det bl.a McChicken och McVeg.
En av kvällarna i Pune var vi på ett "all includedställe", ett slags tivoli där även maten ingick. Det var mycket showande kring serveringen, men maten mottogs med stor skepsis.

Detta är ett slushice-stånd. Isen krossades i maskinen och sedan tillsattes saften. Detta var inget för oss. Is är inte tillåtet för fega turister som vill slippa att bli dåliga i magen

Under resans gång skaffade vi oss några egna personliga favoriträtter. Albins var vegetable fried rice. Det kunde han äta både till frukost, lunch och middag. När vi åt middag beställde vi oftast flera olika rätter som vi delade på. Tex tomato fry, palak paneer(paneer är en slags ost, typ ricotta), Paneer machani, dal machani(dal är linser), malai kofta(en slags grönsaksbulle i konform i god sås), veg curry, alo gobi(potatis blomkål), och till det åt vi bröd, chapati, papadums eller parotha. Vi brukade också ha ris till maten. Vanligt eller coconutrice eller butterrice.

Här sitter Elmer med en Pineapplepancake

Här köpte vi friterade cocoschips.

Chai med mjölk drack vi mycket av, men här provar Agnes myntate.

Mangodricka.....

Bananer.......Kolla mannen i buren.....

Ebba botaniserar på stormarknadens snackshylla.
Om man var trött på den indiska maten kunde man äta pizza, många ställen hade flera alternativ att välja på. Chineese, Italian, veg, non veg mm.

Eftersom vi var vid kusten var det vanligt med seafood. Personligen blir jag inte sugen av att äta fisk när fiskarna ligger upplagda på ett bord utanför restaurangerna. Speciellt inte när det är 35 grader varmt.
I början av resan åt vi inte råa grönsaker eller frukt om vi inte själv kunde skala dem själv, men de sista veckorna var vi lite modigare och då blev fruktsallad med curd en klar favorit.

Ananas, banan, papaya och vindruvor.......

En annan höjdare blev coconut-lassi.

Vi fick extra fin fruktsallad sista dagen innan vi lämnade Varkala, på en av favoritrestaurangerna.

Vi var inte helt nöjda med frukosten på hotellet i Bombay.

Att vara vegeterian är lätt i Indien. Att vara glutenintolerant är heller inget större problem. Och vill man äta kött så finns även det.......

.......men de vegetariska alternativen kändes bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar